Ostoros rétes

30 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4.5 dl tej
  • 0.5 dl olaj
  • 3 tojássárgája

A töltelékhez

  • 40 dkg dió
  • 27 dkg cukor
  • 14 dkg darált keksz
  • 4 dl víz

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ezután a lisztre öntjük, majd a tojássárgákat, a sót és az olajat is beletesszük. A dagasztógéppel jól kidolgozzuk, majd kelni hagyjuk. Miután megkelt, deszkára borítjuk és 6 cipót formázunk belőle. Körülbelül 10 percig tovább kelesztjük. Ezután kinyújtjuk a cipókat, tetszés szerinti töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk és félretesszük őket. Kettesével összecsavarjuk őket, majd jól kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejüket olajjal összekevert tojássárgájával megkenjük. További 10 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük. A töltelék elkészítése: a vizet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a darált keksszel kevert dióra; kihűlés után használjuk fel.

Megjegyzés

Bármilyen töltelékkel jó, de szerintem a dióval a legjobb.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.